Modern Combat 3: Fallen Nation v1.1.3 (APK+OBB)

Modern Combat 3: Fallen Nation

İNCELEME:

Mobil cihazlarda FPS türünde oynayacak oyun arıyorsanız, Modern Combat 3: Fallen Nation imdadınıza yetişecek. Gameloft’un iddialı FPS oyununu android platformunda mercek altına alıyoruz.

Gameloft mobil oyunculuğa kattığı artı değerle, mobil oyunculuğun hızla gelişmesine en büyük katkı sağlayan firmalardan biri olarak göze çarpıyor.
Firma birçok oyunun ‘kopyası’ olarak adlandırılan oyunları hazırlayıp piyasaya sürüyor ve bu oyunların hepsinin de oldukça başarılı yapımlar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz.
Daha önce iki versiyonu piyasaya sürülen Modern Combat serisinin şimdilik son halkası olan Modern Combat 3: Fallen Nation ise Gameloft Montreal’in elinden çıkmış.
Oyun yapısı, sunumu ve oynanışı açısından Call of Duty: Modern Warfareserisini oldukça anımsatan bu yapım, Call of Duty ile olan benzerliği yüzünden yabana atılacak türden bir yapım kesinlikle değil.
Savaş temalı FPS oyunlarının zaten hepsinin birbirine oldukça benzer yapıda olduklarını da hesaba katacak olursak, Modern Combat 3: Fallen Nation’ın başarısını daha da ön plana çıkarabiliriz diye düşünüyorum.

Uzun bir girişin ardından isterseniz gelin önce oyunun hikayesine göz atalım. Modern Combat 3: Fallen Nation aslında hikaye açısından Homefront adlı yapıma oldukça benziyor.
Hatta piyasadaki çoğu savaş temalı FPS oyununda olduğu gibi, işgal ya da tehdit altındaki ABD’yi kurtarmak bize düşüyor. Kahraman Amerikan askeri yine iş başında anlayacağınız.

Oyunda Pakistan, Kuzey Kore ve Rusya’nın güç birliği oluşturarak, teröristlerle birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ni işgal etmesine engel olmaya çalışıyoruz. Aslında istila çoktan başlamış ama müdahale edip bu durumu tersine çevirmek bizim elimizde.
Hikayenin sunumu açısından da oldukça sıkı çalışıldığını söylemem gerekiyor. Gameloft Montreal işini o kadar iyi yapmış ki, sanki bilgisayarımda bir FPS oyunu oynuyorum hissine kapıldım.
Sinematik geçişler, karakter seslendirmeleri (ki seslendirmeler konusuna ayrıca değineceğim) gerçekten iyi kotarılmış. Kısacası hikaye ve hikayenin oyuncuya sunumunu oldukça beğendim diyebilirim ve hatta aynı hızla grafikler konusuna geçiş yapabilirim.
Yapımın grafikleri inişli çıkışlı bir grafiğe sahip. Özellikle çevrenin detaylı tasarımı sayesinde savaş atmosferini tamamen yaşayabiliyoruz. Birçoktablet ve akıllı telefon oyununda çevrenin aşırı özensiz ve detaysızhazırlandığına dikkat çekmek istiyorum bu noktada aslında ve Modern Combat 3: Fallen Nation’ı hazırlayan Gameloft'u tebrik ediyorum.
Ve bu tebriğimi yine aynı şekilde geri alıyorum çünkü karakter modellemeleri birbirinin neredeyse kopyası olmuş. Ayrıca grafiklerde‘Clipping’ denilen duvarın ya da objelerin içinden geçme olayı sürekli yaşanıyor. Hatta bu şekilde duvar arkasındaki düşmanlarınız silahlarını duvardan geçirerek size ateş edebiliyorlar. Siz ölürken onlar hasar almıyor tabii ki.Ayrıca patlamalar da pek hoşuma gitmeyen etkenlerden biri oldu. Orta şekerli denilebilecek şekilde hazırlanmışlar ve sanki bir ışık huzmesi yanıp sönüyor gibi bir hissiyat yaratıyorlar. Hal böyle olunca da insan atmosferden kopuveriyor. Zaten ufacık ekranda oyun oynuyoruz, lütfen yani.
Grafiklerle ilgili son sözlerim ise beğendiğim kadar beğenmediğim noktalarının da olduğu. Çevre tasarımı konusunda tam puan alan Gameloft, karakter modellemeleri ve efektler konusuna gelindiğindesınıfta kalıyor.

Gelelim Modern Combat 3: Fallen Nation’ın sesleri ve atmosferine. Sesler, seslendirmeler ve müzikler atmosferi tamamlayıcı unsurlar olarak göze çarpıyor. Gameloft iyi bir iş çıkarmış ve her saniye kendinizi bir savaş alanındaymış gibi hissettirecek enstantaneler yaşanıyor.
Askerlerin arasındaki kısa diyaloglar, briefing veren komutanın seslendirmeleri, üstünüzden geçen uçak ya da helikopterin yaşattığı hissiyat, bir savaş FPS’sinde olması gereken her şeyin bu oyunda olduğunu bize kanıtlıyor. Seslendirmeler konusunda da masraftan kaçınılmamış olması dikkat çekiyor.
Profesyonel aktörlerin kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum ama eğer kullanılmadıysa, Gameloft ileride hazırlayacağı oyunlarda aynı kişilere seslendirme işini çok daha ucuza yaptırabilir gibime geldi.
Sesler konusunda tek rahatsız edici şey yine bomba patlamaları olarak gösterilebilir. Çünkü bombalar haricinde silahlarınızın çıkardığı sesler de gerçeğe çok yakın ve tokluk hissine sahip.

Oynanış konusunda Gameloft yine yüksek puanlar almayı başardı. Bir dokunmatik cihaz FPS’si için gerçekten son derece akıcı ve oyuncuyu zorlamayan bir oynanış hazırlamayı başarmışlar.
Oyun içerisinde yedirilen ve dokunmatik ekranı kullanarak oynadığınız mini oyunlardan tutun da koşma, yürüme, ateş etme ve etrafa bakınma hareketleri oldukça kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. Alışmak tabii ki biraz zaman istiyor ama sonuç olarak iyi hazırlanmış bir oynanışı olduğu kesin.
Analog çubuğun ve ateş düğmelerinin tepki sürelerinin de harika denilebilecek düzeyde olması, multiplayer modlarında bile oyunun rahatlıkla oynanabilmesine yol açmış.

Yol açmış ama gelin görün ki kazın ayağı öyle değil. Zira tablet dışında bir akıllı telefonla Modern Combat 3: Fallen Nation oynamayı denerseniz,işin ne kadar zor olduğunu hemen anlayabilirsiniz. Ufacık ekranda baş parmaklarınızın da görüş açınıza dahil olmasıyla birlikte gözleriniz neye uğradığını şaşırıyor.
Ayrıca parmaklarınız biraz yağlı ya da terliyse, ekranda sürekli olarak kayacağından kontroller bir anda kontrolünüzden çıkıveriyor. (Nasıl bir cümle oldu bu yahu?)
Ateş etmek yerine bomba atmaktan tutun da bir anda yanlışlıkla dürbününüzü açmak gibi eylemler sıkça başınıza gelecek. Tabii alıştıktan sonra biraz daha kolay bir hal alacaktır ama yine de dokunmatik ekranlarda FPS oynamak gerçekten çok zorlayıcı bir deneyim.

Gelelim son olarak multiplayer yani çoklu oyunculu modlara. Modern Combat 3: Fallen Nation, her online FPS oyununda olması gereken standart modlarla birlikte oyunseverlere sunuluyor.
Bu sayede Deathmatch, Team Deathmatch ve Capture The Flag’dentutun da, eskort görevlerine kadar her türlü çoklu oyunculu mod oyunda mevcut.
Multiplayer modlarının en büyük eksiği kesinlikle ve kesinlikle oynamak için Wi-Fi bağlantınızın açık olmasını istiyor oluşu. Yani 3G üzerinden oynama şansına sahip değilsiniz. Bu da her yerde Modern Combat 3: Fallen Nation oynama şansınızın olmayacağı anlamına geliyor tabii ki.
Bunun haricinde kontrollere alıştığınız takdirde hiç zorlanmadan, oldukça keyifli vakit geçirerek Modern Combat 3’ü oynayabileceğinizirahatlıkla söyleyebilirim.

Geldik son sözlere. Modern Combat 3: Fallen Nation tartışmasız mobil cihazların en iyi oyunlarından biri. Grafikleri bir Infinity Blade havası yaratmıyor olsa da, ikisinin oldukça farklı kulvarlarda yer aldığını unutmamak gerekiyor.

Modern Combat 3: Fallen Nation, hem harika bir sunumla hazırlanmış tek kişilik modu hem de multiplayer modlarıyla gerçekten akıllı telefonlarda ve özellikle tabletlerde parasının karşılığını kuruşu kuruşuna ödüyor diyebilirim.

8/10
Artılar: Detaylı çevre tasarımları. İyi bir hikaye anlatımı var ve hikayenin sunumu çok başarılı. Sesler ve müzikler gerekli atmosferi sağlamayı başarıyor. Çoklu oyunculu modları uzun soluklu oynanış sağlıyor.
Eksiler: Çoklu oyunculu modları oynamak için Wi-Fi bağlantısı zorunlu. Grafiklerde hatalar var ve karakter modellemeleri özensiz hazırlanmış. Kontrollere alışmak oldukça zaman istiyor ve gerçekten çok zor. Yapay zeka bazen delirebiliyor.

Yorumlar

  1. oyun açmıyor. dediğiniz gibi yaptım. oyun gameloft kısmına geliyor sonra kapanıyor. (s3 kullanıyorum)

    YanıtlaSil
  2. @özgür
    Data dosyasını zip şeklinde değil zipten çıkararak atınız.

    YanıtlaSil
  3. benimde olmadı wi fi istiyo

    YanıtlaSil
  4. Data dosyasını doğru yere, doğru şekilde attığınızdan emin olun. Eğer eminseniz wi-fi olan bir yerde indirme işlemi yapınız çünkü güncellemeler olabiliyor oyunlarda.

    YanıtlaSil
  5. @Emrah Polat
    İstekleriniz için bana iletişim sayfasından ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba kardesim galaxy note 2 var dosyanizi indiriyorim apk dosyasini ve sc card atiyorum kuruyorum ve wifi cikmiyor atiyor telefonda nasil yapabilirim yardimci olurmusun kardes sana dua edecem bu oyunu yuklemek istiyorum lutfen nasil yapabilirim tedaylarin ince ince anlatirsan sevinirim..

    YanıtlaSil
  7. apk yı indirdim datayı da gameloft klasöründe games dosyasının içine zipten çıkararak attım oyunun açılırken ki ilk ekran geliyor sonra atıyor (s3 kullanıyorum)

    YanıtlaSil
  8. @Emrah Polat @Talha Kaymaz
    Sanırım sizin telefonlarınızın ekran kartına göre ayrı bir data veya apk dosyası var. Chainfire 3D programını kurunuz ve öyle açmayı deneyin oyunları belki bir yararı olur. Yapacak pek bir şeyim yok ama yinede bir çözüm bulursam yayınlarım.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba;
    Bu Oyunu çalıştırmak için Root Gerekiyormu
    Change Fire gibi harici bir program lazımmı
    Bu oyun fulmü ?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba;
    Root gerektiğini sanmıyorum telefonunuzun özellikleri yeterliyse çalışacaktır. ChainFire olmadan çalışmaz diye bir şey yok ben sadece arkadaşlara yardımcı olabilir diye söyledim. Ayrıca hiçbir yardımcı programa gerek yok. Oyun full versiyondur. APK ve DATA dosyaları indirip gerekli kurulum işlemlerini yaparak oynayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Oyunu açmadan önce telefonun dilini ingilizce yapıp öyle açın.Biraz oynayın sonra kapatıp tekrar dili türkçeye çevirin ve oynayın.İyi eğlenceler.

    YanıtlaSil
  12. @Emre Tekin
    Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
    OYUNU AÇAMAYANLAR İÇİN;
    Oyunu indirip kurun ama açmayın. Açmadan önce telefonunuzun dilini İngilizce yapın ve ardından oyunu açın. Biraz oynadıktan sonra oyunu kapatın. Telefonunuzun dilini tekrar Türkçe yapın ve oynamaya devam edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  13. Zip dosyası nasıl dataya dönüştürülür? bana cc6e4954.bin adlı bir dosya geldi.bunu zipe dönüştürdü m.yanlış dosyayimi indirdim?eğer doğru indirdiysem şimdi ne yapacağım?

    YanıtlaSil
  14. Telefonum LG OPTİMUS BLACK dediklerinin hepsini eksiksiz yaptım . Oyunu açıyorum gameloft yazısı gelıyor oyundan atıyor boyle bı sorunla karsı karsıyayım .....

    YanıtlaSil
  15. ilker data linki ölmüş ilgilenirmisiniz

    YanıtlaSil
  16. kırık link :( !

    YanıtlaSil
  17. kardeş linki yenilermisin ?

    YanıtlaSil
  18. @Mustafa Dahbest
    @Kadir Karasansar
    Yenilerim tabii. Hangi link kırık acaba?

    YanıtlaSil
  19. iki linkte kırık yenilerseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  20. linkler yokkkkkkk...!!

    YanıtlaSil
  21. 2 linkte kırık,güncellerseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel bir inceleme olmuş

    YanıtlaSil
  23. 2 linkte kırık :/

    YanıtlaSil
  24. kardeş bende vestel vt10 var. dediğini yaptım oyun açılırken bişey yüklenr gibi oluyor fakat tekrar ediyor ve bu boyle gidiyor (açılmıyor). nedenı ne olabılır?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat;
Kurulum talimatlarını dikkatlice okuyarak, adım adım kurulumu yapınız

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇILGIN HIRSIZ v4.6.0f Hile MOD APK | PARA KOSTÜM ANTİ BAN HİLELİ

Mount & Blade: Warband v1.071 (APK-OBB)

Dream League Soccer 2016 v3.041 MOD APK - PARA COIN HİLELİ

Score! Hero v1.66 MOD APK | Para ve Enerji Hilesi

Wonder Zoo - Animal Rescue! [Hileli Offline] v2.0.4a (MOD APK) - SINIRSIZ PARA CAN HİLESİ

Bus Simulator PRO 2016 v1.0 (APK) - Android için otobüs simülasyon oyunu

Spider-Man Unlimited [Hile] v1.8.1b (MOD APK)

Kingo Root ile Android Cihaza Hızlı Root Atma