Google Android Sistem WebView Uygulaması Nedir?


Google Android Sistem WebView adlı uygulamasına yeni bir güncelleme getirdi. Görünün o ki bu güncelleme sonrasında bir çok cihazda sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Ortak görüşe göre güncellemeden sonra cihazınızdaki uygulamaların durduruldu hatasına sebep oluyor. Eğer Android Sistem WebView uygulamasının Google Play Store sayfasına bakarsanız bir sürü 1 yıldız oylaması ve cihazın durduğu, yavaşladığı, çok şarj yediğine dair şikayet yorumları görürsünüz.

Android Sistem WebView Nedir?

Google'ın tanımlamasına göre Android Sistem WebView; "Chrome tarafından desteklenen ve Android uygulamalarının web içeriklerini görüntülemesini sağlayan bir sistem bileşenidir." Yani WebView, 3. parti uygulamaların internet üzerinden dahili tarayıcısında ya da uygulama ekranında içerik göstermesine izin veren bir uygulama. Uygulama oldukça önemli ve son zamanlarda ayrı bir uygulama olarak (Lollipop ile) yayınlandı. Bu özellikte önemli çünkü bu sayede Google güvenlik iyileştirmelerini ve diğer iyileştirmeleri komple sistem güncellemesi yapmadan güncelleyebiliyor.

E o zaman problem ne?

Bana göre Google'ın yayınladığı son güncellemede internetten içeriğe erişmek isteyen 3. parti uygulamalarla ilgili bazı güvenlik sorunları var. Bu sorunlar sonucunda da Android WebView uygulamaların durmasına, telefonların donmasına, şarj kullanımının artmasına ve cihazın kendi kendini kapatıp açmasına neden oluyor.

Çözümü Nedir? Kaldırmalı mıyım?

Çözüm; Android Sistem WebView uygulamasının son güncellemesini kaldırın. Bunu da bir çok cihazda şu talimatları izleyerek yapabilirsiniz: Ayarlar'dan Uygulamalar menüsünü açın, Android Sistem WebView uygulamasını bulun ve güncellemeyi kaldır butonuna basın. Bu çözüm belki de en doğru çözüm değil çünkü Android WebView son güncellemesinde "stabilite ve güvenlik düzeltmelerine" sahipti. En azından telefonunuzu yeni güncelleme gelene kadar kurtarmış olursunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spider-Man Unlimited [Hile] v1.8.1b (MOD APK)

Score! Hero v1.66 MOD APK | Para ve Enerji Hilesi

ÇILGIN HIRSIZ v4.6.0f Hile MOD APK | PARA KOSTÜM ANTİ BAN HİLELİ

Mount & Blade: Warband v1.071 (APK-OBB)

BombSquad - Multiplayer Savaş Oyunu

Android USB Hata Ayıklama Modu Açma (Bütün Versiyonlar için)

Dream League Soccer 2016 v3.041 MOD APK - PARA COIN HİLELİ

Batman: The Dark Knight Rises v1.1.5f (APK+OBB) - I'm Batman!