LG G2 vs NEXUS 5 Hangisi Alınmalı?


Merhabalar. Bugün LG G2 ve NEXUS 5 arasında kalanlar için bir açıklama yapacağım. Öncelikle bu arada kalma genellikle fiyatlarının yakınlıklarından kaynaklanıyor. Ancak sistem böyle değil. Bunu açıklayalım:
İlk olarak kamera performansına bakarsak LG G2’nin 13MP lik harika çekimler yapabilecek kamerası var. Ancak NEXUS 5 8 MP lik kameraya sahip. Kameraya çok önem vermeyenler ya da nadir çekenler için çok önemli değil.


Ekran boyutlarına bakalım. LG G2 5.2 inç bir ekrana sahip. NEXUS 5 ise 4.95 inç ekrana sahip. Yani yaklaşık %10 bir ekran büyüklüğü LG G2 önde.
Ekran da iken ekran piksel yoğunluğuna da bakalım. Burada NEXUS 5 önde. 445PPI NEXUS 5, 424PPI LG G2 bulunduruyor. Bu oranları bilmeyenler için açıklarsak bu PPI değeri ne kadar artarsa yazı, resim, video ve animasyonlar daha keskin daha net oluyor.


Pil gücünü incelediğimizde LG G2 yine önde. LG G2 2300 mAh’a karşı 3000 mAh pil gücü bulunduruyor. Yani LG G2 900 NEXUS 5 ise 300 saate kadar pil ömrü barındırıyor. Daha uzun pil ömrü LG G2 de.
Boyut anlamında sıkıntınız olmamalı. Çünkü iki telefonda hemen hemen aynı duruyor. Arasındaki küçük fark ölçümsüz çok zor anlaşılır. Boyutlar ise şöyle:
NEXUS 5: 137,9 x 69,2 x 8,6 mm
LG G2: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
NEXUS 5 daha hafif. LG G2 nin 145g lık ağırlığı biraz fazla. Ancak NEXUS 5 130g lık ağırlığıyla günlük hayatta daha kullanışlı.

Son olarak en önemli yere işlemciye gelelim. Burada NEXUS 5 biraz önde.
Yukarıda görüldüğü gibi iki telefonda da Snapdragon 800 Quad işlemci kullanılmış. Ama fark burada başlıyor. NEXUS 5 2300 LG G2 2260 MHz işlemci kullanılmış. Bu işlemci ve telefonda yaklaşık %2 lik bir hız sağlıyor.
Peki, birde bu iki telefonun alınmamasına neden olan etkenlerden bahsedelim. İki telefonda da radyo bulunmuyor. Ama bu çok fazla kafaya takılacak bir şey değil. İleride General Mobile gibi Google Play Store’a uygulama olarak yüklenebilir. Bir diğeri Flash Player desteği iki telefonda da yok. Bu internet üzerinden çalışmalarda sorun yaratabilir. Ve son olarak bahsedeceğimiz olumsuz yün arka kapağının açılmaması. Bu sorun beraberinde hattın cep telefonunun yanından SIM girişine ve estetik anlamda olumsuz etki yaratıyor. Kapağın açılmaması ile yana belkide fazla boşluk koymamak için iki cihazda da SD kart girişi bulunmuyor. Yani sadece sistem belleği ile yetinmek zorundasınız.


Sonuç olarak avantajları dezavantajından fazla olan telefon NEXUS 5 olarak ortaya çıkıyor. Ama karar tabi ki yine size düşüyor…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gizli Kamera Video Kaydedici Pro v3.1.7 FULL APK

Asphalt 7: Heat [Hile] v1.1.1 MOD APK

Helikopter Saldırısı 3D Hileli v1.0.3 MOD APK - SINIRSIZ PARA HİLESİ

Spider-Man Unlimited [Hile] v1.8.1b (MOD APK)

Mount & Blade: Warband v1.071 (APK-OBB)

Grand Theft Auto: Vice City v1.07 (APK+OBB) - Efsane GTA oyunu artık androidde

Android APK+OBB Oyunları Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)

Score! Hero v1.66 MOD APK | Para ve Enerji Hilesi