Her Android Cihazda Mutlaka Bulunması Gereken En İyi Uygulamalar


Hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefon ve tabletlerin hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek. Android işletim sistemi de bu akıllı teknoloji sektörünün liderleri arasında çoktandır yer alıyor. Androidliyim olarak sizler için benim de çok kullandığım ve çok kolaylık sağlayan uygulamaların listesini yaptım. 

Not Alma Uygulamaları

Not almak bizim için sadece önemli ve hatırlanması gereken bilgileri bir kenara yazmak olarak algılansa da aslında bundan çok daha fazlası. Aklınıza gelen bir fikri, yapmanız gereken bir işi veya şifreleri kodları bu uygulamalar sayesinde kalem-kağıt gerektirmeden istediğiniz zaman yazabilirsiniz. Android için not alma uygulamaları Google Play Store üzerinden istemediğiniz kadar çok. Benim adıma bunlardan en kolay ve kullanışlı olanları ise şöyle 

Google Keep

İlk olarak Google'ın kendi not tutma uygulaması olan Google Keep. Kolay kullanım ve tasarımı ile tam bir not alma uygulaması. Yazı, liste, ses ve fotoğraf olarak not alabiliyorsunuz ve bu notları kendi isteğinize göre renklendirip lazım olduğunda anında bulabilirsiniz. Ayrıca widget desteği ile notlarınız her zaman cihazınızın ana ekranında yer alıyor. Ücretsiz olması tabi ki Google Keep'i birinci sıraya taşıyor.

Evernote

Evernote ilk çıktığından beri popülaritesini giderek artırdı ve şu an en iyi not alma uygulamalarından biri. Her türlü platformda kullanılabilme özelliği ve sunduğu geniş özellikler ile fikirlerini, yazılarını not almak isteyenler için birebir. Ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz ama bu tabi ki bir takım kısıtlamalar çıkarıyor karşınıza. Yine de ücretsiz hali bile ortalama bir kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor.

Ofis Uygulamaları

Belki de akıllı telefon ve tabletlerin getirdiği en önemli yeniliklerden biri de bu olabilir. Ofis uygulamaları ile her türlü word, excel, pdf, sunum dosyalarını elinizin altındaki android cihaz ile açabilir, okuyabilir, düzenleyebilir ve oluşturabiliyoruz.

OfficeSuite8 Pro

Bu alanda yer almış ilk uygulamalardan. İlk ve popüler olmasına rağmen güncelliğini kaybetmeden devam eden bir uygulama. İstediğiniz her türlü dosyayı sanki bilgisayar ortamındaymış gibi yönetebiliyorsunuz. Ayrıca kaydettiğiniz bir dosyayı bulut depolama sisteminize atarak istediğiniz yerden erişebilir veya istediğiniz kişiler ile paylaşabilirsiniz. OfficeSuite8 Pro versiyonunu indirmek için buraya tıklamanız yeterli.

Diğer Ofis Uygulamaları

Ofis uygulamaları genel olarak aynı tarzda ve ücretli seçeneklerini kullanmak daha mantıklı. OfficeSuite8 dışında SmartOffice 2, Docs To Go Premium da gerçekten başarılı uygulamalar. İsimlerine tıklayarak full ve pro sürümlerini indirebilirsiniz.

Tarayıcılar

Telefon ve tabletlerden internete girmek artık olağan bir durum. İnternet sitelerinde gezinmek için ise bir tarayıcıya ihtiyacımız var. Android'in kendisiyle gelen tarayıcı gayet kullanışlı olsa da bazı noktalarda yetersiz kalabiliyor. Bu yetersizlikleri tabi ki geliştiriciler yardımıyla çözüyoruz.

Google Chrome

Bilgisayarlarımızda da kullandığımız ve gerçekten de çok kullanışlı olan bir tarayıcının mobil versiyonun olması gerekiyordu. Bir kaç senedir Google Chrome androiddeki yerini aldı ve en üstlere çıkmayı başardı. Alıştığımız tasarımı ve PC'deki Chrome ile olan senkranizasyonu ile oldukça başarılı. Ayrıca ücretsiz olması da cabası. 

Puffin Web Browser

Google Chrome'un eksik kaldığı sitelerde kullandığım bir tarayıcı. Özelliği ise Adobe Flash Player desteğinin olması. Daha çok video içerikli sitelerde kullanabileceğiniz Puffin Web Browser ile android telefon ve tabletlerinizde bilgisayar ortamındaki tarayıcı deneyimi yaşıyoruz. Ayrıca flash oyun oynamak isteyenler için de sahip olduğu game pad özelliği gerçekten çok başarılı. Buraya tıklayarak full versiyonunu indirebilirsiniz.

Şu an için en önemli gördüğüm 3 uygulama türündeki en başarılı uygulamaları tanıttım. Sizi daha fazla sıkmadan yazının ilk bölümünü burada sonlandırıyorum. Diğer bölümlerde yine kullanımıyla kolaylık ve hız sağlayan uygulamalardan bahsedeceğim. 

Söz Sizde! Eğer sizinde kullanmadan yapamıyorum dediğiniz uygulamalar varsa yorum olarak yazmayı unutmayın!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asphalt 7: Heat [Hile] v1.1.1 MOD APK

Helikopter Saldırısı 3D Hileli v1.0.3 MOD APK - SINIRSIZ PARA HİLESİ

Metal Slug 3 v1.9 (APK+DATA)

Gizli Kamera Video Kaydedici Pro v3.1.7 FULL APK

ÇILGIN HIRSIZ v4.6.0f Hile MOD APK | PARA KOSTÜM ANTİ BAN HİLELİ

Spider-Man Unlimited [Hile] v1.8.1b (MOD APK)

Mount & Blade: Warband v1.071 (APK-OBB)

Android APK+OBB Oyunları Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)