GPU Öğren

Android cep telefonları ve tablet modelleri arttıkça kullandıkları GPU çeşitleri de arttı. Bu çeşitlilik ile fiyatlarda değişkenlik gösteriyor haliyle. Yani hem iyi hem kötü bir durum. Geliştiriciler için kötü, bizler için iyi diyebiliriz. Android cihazınıza ait GPU diye bir çok kez duymuş, görmüş, okumuşsunuzdur. Bu yazıda GPU Nedir? ve GPU Nasıl Öğrenilir? bunlardan bahsediyorum.


GPU Nedir?

GPU temel ve basitçe anlatmak gerekirse android cihazınızın görüntü işlemcisidir. CPU ile karıştırabilirsiniz ki oldukça normal. Aslında ikisi de işlemcidir ancak CPU bilgiGPU ise görüntü işlemcisidir. Nasıl CPU markaları, modelleri varsa mesela A9 Cortex, Intel gibi aynı şekilde GPU çeşitleri de var. Benim bildiğim 4 tane var: AdrenoMaliPowerVR ve Tegra. Gelelim şimdi sizin android cihazınızda hangi GPU var sorusunun cevabına.


Android GPU Öğrenme

Android cihazlarda GPU ismi 2 şekilde öğrenilebilir. 2 yöntem de oldukça basittir. Hemen bu 2 yöntem nedir onlardan bahsedelim


1. İnternetten Android GPU Öğrenme

Bu yöntem benim tavsiye ettiğim, oldukça işime gelen, hızlı ve kolay bir yöntem. Cihaz ismi ve sonuna GPU yazarak arama yapabilirsiniz ancak bir çok bilgi yığını ile karşılaşmanız kaçınılmaz. Bunun yerine benim dediğim yöntemi uygularsanız gereksiz yazı ve tıklamalardan kaçınmış olarak tam istediğiniz bilgiyi elde edebilirsiniz. Nedir bu sihirli yöntem?
  • Google'a girip "[cihaz ismi] specs" şeklinde bir arama yapıyoruz.
  • Bu aramada gsmarena.com'un ilk sırada çıkan sonucuna tıklıyoruz. Karşımıza cihazın resmi ve özelliklerinin yazılı olduğu bir liste geliyor.
  • Bu listede biraz aşağı doğru iniyoruz ve "PLATFORM" bölümü içerisindeki "GPU" bölümüne geliyoruz.
  • İşte tam burada android cihazımıza ait GPU çeşidini öğrenip, işimize bakıyoruz.





2. Uygulama ile Android GPU Öğrenme

İnternet üzerinden arama yaparak öğrenmek çok zahmetli diyenler için de 2. yöntemi öneriyorum. Bu da oldukça kolay bir yöntem. Play Store'da bu GPU-CPU bunlar ile ilgili bir çok uygulama bulunuyor. Bunlardan en çok bilineni AnTuTu Benchmark adlı uygulama. Ancak bizim işimizi tam anlamıyla görmüyor. Bunun nedeni de yaptığı testlerin uzun sürmesi. Biz AnTuTu yerine CPU-Z adlı uygulamayı kullanıcaz. Sadece bilgileri almamız yeterli, test yapmamıza şu an gerek yok. (CPU-Z uygulaması hiç bir ilgim yoktur şimdiden belirteyim :) )
  • İster CPU-Z yazısına tıklayarak Play Store sayfasına gidin, isterseniz kendiniz arama yapıp indirin.


Yukarıda anlatılan 2 yöntem ile Android cihazınıza ait GPU bilgilerini ve diğer özelliklere ait bilgileri kolayca öğrenebilirsiniz. Sizin bildiğiniz bir yöntem var ise yazmaktan kaçınmayın. Bilgi paylaştıkça çoğalır!

Yorumlar

  1. Tegra serisi Nvidia'nın mobil tarafta ürettiği yonga setleridir.Gpu değil.
    Cortex A9 Arm'ın tasarladığı eski bir mimaridir.İşlemci markası değil.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Dikkat;
Kurulum talimatlarını dikkatlice okuyarak, adım adım kurulumu yapınız

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇILGIN HIRSIZ v4.6.0f Hile MOD APK | PARA KOSTÜM ANTİ BAN HİLELİ

Score! Hero v1.66 MOD APK | Para ve Enerji Hilesi

Dream League Soccer 2016 v3.041 MOD APK - PARA COIN HİLELİ

Mount & Blade: Warband v1.071 (APK-OBB)

Android APK+OBB Oyunları Nasıl Yüklenir? (Resimli Anlatım)

Android USB Hata Ayıklama Modu Açma (Bütün Versiyonlar için)

Spider-Man Unlimited [Hile] v1.8.1b (MOD APK)

Dr. Driving v1.48 MOD APK - PARA HİLELİ